Specialisatie

Onze tandheelkundige filosofie

Wij, als Tandartspraktijk Weidevenne in Purmerend leggen veel nadruk op preventieve tandheelkundige zorgverlening. Vaak wordt ons door nieuwe cliënten na behandeling verteld: “Vroeger stond ik bij mijn tandarts al na twee minuten weer buiten en hier wordt echt de tijd genomen. Er wordt veel meer zorg en aandacht aan besteed.”

Volwassennenzorgplan

Is er gering tandsteen/aanslag, gezond tandvlees, en lage cariësscore (DPSI=1):
Minimaal één keer per jaar periodieke controle en zonodig gebitsreiniging.

Is er een laagje tandsteen/aanslag (wat bijna iedereen wel heeft) en licht ontstoken tandvlees (DPSI=2): Twee maal per jaar periodieke controle en professionele gebitsreiniging door de preventie-assistente. Meestal is dit een “combiafspraak” bij de tandarts en preventie-assistente.

Is er sprake van aanleg voor tandsteenvorming met tandvleesontsteking (DPSI= 3 of 4):
Twee keer per jaar periodieke controle en periodieke behandeling door de mondhygiënist.

Voor het maken van vullingen, kronen, etc. wordt een aparte afspraak met u gemaakt zodat er ruim voldoende tijd is voor een zorgvuldige behandeling.

Jeugdzorgplan

Wij adviseren kinderen al vanaf twee-jarige leeftijd mee te nemen voor de periodieke controles. Zodoende kunnen de kleintjes al snel aan ons en de behandelkamer wennen.

Rond de zesjarige leeftijd begint ons preventieve zorgplan:
De eerste kiezen breken door. De preventie-assistentes geven poetsinstructies en fluorideapplicaties ter voorkoming van cariës (“gaatjes”).
We plaatsen sealants (beschermlaagjes) in de diepe groefjes van de kiezen.

Halfjaarlijkse periodieke controles bij kinderen is zéér belangrijk voor de preventieve zorg en wij houden dan tevens goed de ontwikkeling van het gebit in de gaten.